12.1 C
София

Google и Facebook връщат в офисите само ваксинираните специалисти

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на Alphabet, която е компанията майка на Google, Сундар Пичай изпрати имейли до всички служители и специалисти на холдинга, с които им съобщи, че ако искат да работят в офисите задължително трябва да се ваксинират срещу новия коронавирус. По-късно стана известно, че Facebook е въвел същата политика.

Засега това правило важи само за американския офис на Google. Но през следващите месеци то ще влезе в сила и за различните клонове и филиали на корпорацията и в другите страни. В същото време Google възнамерява до 18 октомври тази година да продължи отдалечената работа заради започналото бързо разпространение на делта щама на коронавируса. И още, допускат се изключения за служителите, които още не са се ваксинирали. Така например, ако по медицински причини ваксинация не бива да се прави, то тя няма да бъде изисквана.

Facebook прилага аналитичната политика, като и там са предвидени изключения при противопоказания по медицински или по други причини.

Що се отнася до другите технологични гиганти, то Amazon засега само „настоятелно препоръчва“ на своите работници и служители да се ваксинират. Apple още не е решила дали ваксинацията да стане задължително условия за завръщане в офисите.

Да напомним, че в 29 държави бе открит ламбда варианта на новия коронавирус и това ще окаже влияние върху офисната работа.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини