По време на Google Cloud Next, компанията анонсира ново сътрудничество, фокусирано над опростяването на ключова част от модерната разработка на софтуер.

Обявеното споразумение е с GitHub, а в центъра му се поставя Cloud Build, услуга, която Google представи по-рано тази седмица. Става дума за CI/CD (continuous integration and continuous delivery) инструмент, който има за цел да автоматизира по-трудоемките задачи по доставяне на код към продуктовата фаза на работа. Компанията създава Cloud Build с мисъл за проекти, използващи Docker в основата си.

Софтуерните контейнери позволяват на разработчиците да организират кода си в леки пакети, които лесно могат да бъдат местени в различни среди. Docker, от своя страна, вече е важен компонент от множество CI/CD разработки, тъй като преносимостта на технологията бива използвана с лекота за преместването на файлове от лаптопа на разработчика или тестовата среда към продукция. Анонсираното сътрудничество има за цел да улесни още повече този процес.

Така, ако GitHub засече Docker файл в кодово хранилище, вече ще предлага и селекция извън CI/CD инструментите за разработчици, които включват Cloud Build. Услугата на Google получава важно място в списъка като част именно от това сътрудничество. Когато потребител избера Cloud Build, той ще може да достигне функционалностите му без да открива нов таб. Платформата на Google ще предлага, както автоматизиран механизъм за изграждане, така и възможността разработчикът да избере сам какво му е нужно. Потребителите ще могат да настройват всеки един аспект от процеса, като добавянето на нови етапи в работния процес, кеширането на Docker файловете с цел редуциране на времето за изчакване и определяне къде да е местоположението им.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари