Google и Microsoft споделиха проблемите си заради новия коронавирус

7
1058

Microsoft съобщи на инвеститорите, че няма да може да изпълни прогнозната част в своя финансов отчет за текущото тримесечие по отношение на прихода и печалбата. Приходите от продажбата на устройствата от серия Surface и реализацията на лицензи за операционната система Windows, предварително инсталирана в различните компютърни системи и закупени от потребителите, ще бъдат по-ниски.

Софтуерният гигант обвинява за всичко това новия коронавирус COVID-19, заради разпространението на който в Китай бяха затворени много заводи, включително и фабриките, в които се произвеждат необходимите компоненти и се сглобяват персонални компютри.

Аналитиците на Microsoft прогнозират, че приходите от реализацията на компютрите Surface и от лицензиите, през първото тримесечие на тази година ще бъдат от 10,75 до 11,15 милиарда американски долара. Компанията не представи коригиран финансов отчет с нов прогнозен бизнес план, който да е съобразен с намлялото производство и намалялото търсене.

Microsoft добави, че работи съвместно със здравните организации от целия свят, за да защити своите специалисти и служители от заразяване с коронавируса.

Според данните на Nikkei Asian Review, Google също се сблъсква с отрицателното влияние на коронавируса върху своя бизнес. Интернет гигантът ще трябва да премести производството на смартфоните Pixel и на другите свои устройства от Китай в други страни, преди всичко в Тайланд и Виетнам. Това ще доведе до немалко нови разходи, като са възможни и проблеми с доставките.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
имате грешка
имате грешка

Причината за ниските доходи на МикроМангалите от продажби на лицензи не е коронавируса, а Вирус 10 :)))

Н@^@кания Пингвин
Н@^@кания Пингвин

По всичко личи, че майкрософт скоро ще бъдат фалирани от линукс. Коронавируса е само за оправдание.

😭Фарма мафията😭
😭Фарма мафията😭

Всякакв вирус и рак е елементарно лечим ;
СЗО да прат 11 млионя € на

17GTwuua6z7ZNc6mrHTDYkLfbQfvbVvzry
и ще се приключи с вируса за 3 дни.

👽 update dna-blockchain
👽 update dna-blockchain

9% от Човешката днк е от вируси.

Вируса изменил около 1000 гена
Вируса изменил около 1000 гена

За Вируса се смятало, че заразява само растения, е открит у хора. ATСV-1 влияе на когнитивните способности на индивида. Учените от университета „Джон Хопкинс“ и Небраския университет в Линкълн (САЩ) са открили възможността на вируса ATCV-1 да влияе върху съзнанието на човека, като забавя процеса на възприемане на визуална информация. Преди се смяташе, че този вирус е способен да инфектира само водорасли, но в хода на изследвания специалистите са го открили върху лигавицата на устата и гърлото при 40% от доброволците. До неотдавна беше известен само един случай, когато вирусът е бил откриван в мозъка на починал човек. Учените не… Виж още »

Токсата обръща полюсите
Токсата обръща полюсите

Простите Toxoplasma gondii, които паразитират върху котките, предизвикват
токсоплазмоза,

водеща при мъжете(тестостерон) до депресия, загуба на съсредоточеност и дори шизофрения

и обратното при жените(естроген)- по контактни и поемащи риск.

AxOx
AxOx

Гугъл и Майкрософт да си го таковат… защото само парите са им в главата.. А това че милиони хора могат да умрат … не им дреме.
Ако наистина им дреме, да изратят по няколко милиарда в Китай и да им помогнат.
Ама са стиснати до немай къде.