Google анонсираха днес сключването на споразумение с немския индустриален гигант Siemens AG за създаването на продукти от ново поколение, използващи изкуствен интелект с цел оптимизирането на производствените процеси във фабриките. Идеята на настоящия съюз е обединението на облака на Google, достиженията на компанията в областта на изкуствения интелект и технологиите, свързани с машинното обучение, със системите за автоматизация в производствените помещения на Siemens.

Както Google, така и немската компания са убедени, че днес предприятията изпитват огромна нужда от автоматизация на своите процеси, Много от индустриалните процеси, пишат те, са зависими от данните, а по-голямата част от компаниите използват остарял софтуер заедно с много на брой изчислителни системи за анализ на информацията, която идва от заводите им. Това обаче е неефективно и изисква разходването на прекалено много ресурси, като на компаниите им се налага да извършват често ръчно актуализирането и проверките за достоверност на получената информация.

Според Google и Siemens тези проблеми могат да се решат чрез техните общи решения, които обединяват облака, AI услугите и машинното обучение на Google и набора от услуги и инструменти на Siemens с името Digital Industries Factory Automation. С тяхна помощ, организациите ще могат да синхронизират информацията, идваща от фабриките, да използват анализ на основата на облака и изкуствения интелект и да разположат алгоритми към периферията. Сред решенията, разработени от двете компании присъстват различни продукти. Като например приложение, използващо компютърна визия, за да инспектира продуктите за проверка на качеството, както и алгоритми, които могат да предскажат кога машина от продуктовата линия ще излезе извън строя.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари