Google има амбициозния план да завоюва устойчиво присъствие на своите хромбуци в офиса и предприятията.

Облачните лаптопи на компанията отдавна са си извоювали тази привилегия в американските класни стаи, предлагайки лесен достъп до Интернет и набор от полезни инструменти от софтуерното си портфолио, като G Suite. Наскоро от компанията се похвалиха със 75% дял от пазара на лаптопите за училищната среда, като споделиха, че технологията им помага за качествено подобрение в представяните от учениците резултати – от уменията за четене до крайните оценки при завършване на училище.

Има обаче място, което Google желаят много да завоюват за своите машини – корпоративната среда. Именно за тази цел, тази седмица беше анонсирано сключването на партньорска сделка с виртуализационния лидер Vmware, по силата, на която ще бъдат доставяни Chromebook устройства с предварително интегрирани решения на новия партньор на Google.

Chrome OS е нещо ново за предприятието. Докато тя е популярна в училищна среда, тук не е така“, обяснява в интервю за IT Pro Джеф Макграт, директор на звено „Продуктов маркетинг“ към отдел VMware End-User Computing. Изданието коментира, че с все по-големия акцент над приложенията, а не над устройствата, пред Google се отваря възможност, която не е за изпускане, като компанията може да впрегне облачната си инфраструктура и талант, за да предостави работещи решения на бизнеса.

Настоящата сделка между двете компании ще позволи на Vmware да интегрират UEM (unified endpoint management) решения на компанията в хромбуците. Става дума за VMware Workspace ONE – дигитална платформа за управление на работното място, задвижвано от VMware AirWatch UEM технологията, която ще позволи на клиентите на тези решения да управляват Chrome устройствата заедно с други работни станции от една централизирана конзола в реално време.

„Бизнесът има виждането, че Chrome OS не е сигурна система, но Google са свършили доста работа тук“, убеден е Макграт, според когото сигурността е един от стълбовете, на които се крепи Chrome OS. А заедно с тях е вложено усилие за бързодействието, простотата и възможностите за колаборация и сътрудничество посредством G Suite. Workspace ONE ще позволи на администраторите да управляват различните приложения и политики на най-ниско ниво, в това число и политиките за вписване и отписване, които са особено важни, когато става дума за споделени устройства. „Нашите клиенти са фокусирани над три основни неща – скорост, простота и сигурност, и новия Workspace ONE ще осигури на потребителите на Chrome гъвкавостта, която организациите търсят, за да предложат на своите клиенти избор и достъп до облака“, завършва той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари