Google конференцията DevFest Sofia ще се проведе за първи път у нас

2
1302
В събитието ще се включат представители на Google, както и водещи български и чуждестранни експерти от технологичния бранш 

На 24 ноември 2018 г. за първи път в България ще се проведе Google конференцията DevFest Sofia. DevFest е най-голямата глобална конференция на Google Developers Group, която се провежда по целия свят с фокус върху Google технологиите и създаването на общности.

У нас DevFest Sofia 2018 ще събере на едно място над 300 професионалисти и ентусиасти, които ще имат възможност да чуят лекции и презентации от 13 водещи експерти в технологии като Web, Mobile и Cloud.

Макар че няма две издания на DevFest по света, които да са идентични, при всяко от тях е залегнала идеята, че когато разработчиците се събират, за да обменят идеи, може да се случат невероятни неща.

Събитието в България ще се проведе в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч. и ще продължи през целия ден в рамките на различни дискусионни панели и лекции.

Първото издание на DevFest у нас се случва благодарение на общностите GDG Sofia и Women Techmakers Sofia, чиито организатори са част от екипите на DataArt, Qualifast Ltd. и TechHuddle, а трите компании са сред основните партньори на събитието.

Специално за DevFest Sofia 2018 в България пристигат Игнаци Ковалчик, мениджър „Софтуерно инженерство“ в Google и Селен Басол, „Tech Lead” мениджър в Google. Те ще бъдат лектори в два от 13-те панела, включени в конференцията.

Игнаси Ковалчик работи за Google повече oт 10 години. През последните четири от тях ръководи екип от инженери за разработването на Google Compute Engine и Google Kubernetes Engine с фокус върху автоматизираните процеси, позволяващи лесно внедряване и мащабиране на работните натоварвания в Google Cloud.

Селен Басол е технически ръководител в Google Цюрих и отговаря за технологиите и функционалностите, свързани с Google Maps. Завършва курс по компютърни науки и математика в Турция. Когато Селен се присъедини към Google, тя открива, че нейната страст към технологиите се крие във връзката между реалния живот и онлайн пространството.

Освен представителите на Google, в конференцията ще вземат участие и лектори от Франция, Финландия, Великобритания, Германия и Гърция, както и технологични експерти от водещи компании у нас.

Цената на билета за събитието е 76 лв, като до 11 ноември всеки може да закупи билет на промоционална цена с код DevFestPromo, даващ 25% отстъпка.

Повече информация за Google DevFest Sofia може да бъде намерена на официалния сайт на събитието, както и във Facebook.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
XiaomiКкк Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ккк
Ккк

До сега DevFest Sofia в Истанбул ли се е провеждала?

Xiaomi
Xiaomi

Не, в Перник!