fbpx
-3.2 C
София

Google коригира уязвимост в ChromeOS, която претоварва процесора и може да доведе до прегряване

Най-четени

Google пусна поправка, която трябва да отстрани някои важни проблеми с последната актуализация на Chrome OS.

Потребителите са се оплакали, след като скорошната актуализация е накарала някои услуги на Google Play Store да използват 100% от процесора на устройството, което силно повлиява производителността и живота на батерията на устройствата Chromebook.

Проблемът също така накара много потребители да съобщят, че техните устройства стават невероятно горещи, като при някои дори е съществувал риск от запалване.

Коригиране на проблемите на ChromeOS

Актуализацията ChromeOS 85.0.4183.108 е причинила претоварване на централния процесор от процеса „com.android.vending: download_service“ на Google Play, която се използва за изтегляне на нови актуализации на Google Play Store, когато станат достъпни, за да използва 100% от процесора.

Google казва, че вече е пуснала временна корекция, която според компанията трябва да помогне за решаването на проблема. Докладът за грешката, отбелязва, че проблемът е бил причинен от липсващ файл, чието непрестанно търсене от системата е причинило претоварването.

Преди корекцията да бъде пусната, един от разработчиците на Google публикува алтернативно решение в темата за поддръжка във форума на компанията, като неговата корекция включва заместване на актуализираната версия на потребителския магазин на Google Play Store с фабрична версия по подразбиране.

Въпреки това проблемът все още остава на потребителските устройства, като Google планира да отстрани напълно недостатъка в бъдещата актуализация на ChromeOS.

Смята се, че грешката не засяга всички устройство Chromebook, въпреки че потребителите на Acer Chromebook съобщават, че са имали проблеми дори след актуализирането на своите устройства.

Google заяви, че скоро ще публикува в официалната си страница да поддръжка на устройство Chromebook допълнителни съвети и препоръки, но не уточни точно кога ще се случи. Притежателите на устройства Chromebook могат да следят официалните уеб сайтове на производителите на техните компютри, за да следят за допълнителна информация и актуализации.

Това не е първият случай, в който актуализация на ChromeOS води до сривове или претоварвания на системата, но за щастие отдела занимаващ се с операционната система на Google реагира навременно и бързо пуска корекции.

Не засяга всички устройства

Изглежда обаче, че този проблем не засяга всички Chromebook лаптопи. В момента в нашата редакция тестваме ChromeBook на Acer, който не проявява никакви проблеми с прегряване или претоварване. Очаквайте скоро нашето ревю.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини