Google купи за $40 милиона от Fossil секретна технология за смарт часовници

1
1331

Смарт часовниците, използващи Google Wear OS имат по-малко възможности от Apple Watch, особено в сферата на фитнеса и здравето. Но интернет гигантът възнамерява да се справи с това изоставане, като купи технологиите на Fossil за $40 милиона.

Съвместната работа на Google и Fossil няма да се ограничи само със закупуването на интелектуалната собственост на компанията. Според думите на вицепрезидента на Fossil Грег МакКелуей (Greg McKelvey), Google и Fossil съвместно работят върху някакъв съвършено нов продукт, какъвто досега не е представян на пазара. Новата технология все още е секретна, а компаниите засега не споделят никакви подробности за нея.

Подобен продукт все още не е представян на пазара и ние считаме, че продуктът ще бъде много привлекателен за потребителите“ – каза МакКелуей.

Fossil на практика самостоятелно подобрява възможностите на Wear OS. Да си припомним, че смарт часовникът Fossil Sport с цена $255 бе един от първите достъпни продукти, базирани на SoC Qualcomm Snapdragon Wear 3100, дала възможност за увеличаване на автономната работа на смарт часовниците и разширяването на тяхната функционалност в областта на фитнеса.

Миналата година се появи информация, че Google възнамерява да представи свой смарт часовник, но интернет гигантът отхвърли тази информация. Но това бе през 2018 година. През 2019-та много неща могат да се променят.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
анонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

google има по-малко възможности от Apple. Че от кога така?! 🙂