Google купи компанията CloudReady, за да осигури пълноценна поддръжка на Chrome OS за старите компютри

2
540

Създадената през 2013 година компания Neverware е известна преди всичко като създател на CloudReady – базирана на Chromium OS операционна система, предназначена за реанимация на морално и физически остарелите персонални и Mac компютри.

Сега интернет гигантът възнамерява да включи CloudReady в следващото обновяване на Chrome OS. Когато това стане, всички потребители ще могат без каквито и да е проблем и да се обновят. След извършването на този преход, Google едновременно ще поддържа както своята Chrome OS, така и новата за него CloudReady.

Neverware от своя страна съобщи че в близко бъдеще никакви промени не са планирани. Оригиналната версия на CloudReady ще си остане и ще може да се изтегли и инсталира от всеки. Компанията ще продължи нейната поддръжка, а Google ще спазва всички съответни лицензи.

Уеб изданието Engadget отбеляза, че от тази сделка ще спечели не само Google, който благодарение на CloudReady ще разшири обхвата от потребителите, но и самите потребители ще имат полза от това. Липсата на официална поддръжка от страна на Google лишаваше потребителите на CloudReady от редица преимущества на Chromium OS, като например възможността за инсталиране на Android приложения. Сега ще стане възможно инсталирането и използването на Android приложенията в CloudReady. Директната поддръжка от страна на Google ще направи този софтуер по-привлекателен за училищата и предприятията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари