Google кърпи Chrome на два пъти през април

0
32

Google пусна кръпки за три уязвимости в Windows версията на своя браузър Chrome, през тази седмица. Това беше вторият път когато в браузъра бяха оправяни проблеми със сигурността, през този месец.

Обновлението от тази седмица надгради браузъра до версия 4.1.249.1064. И трите проблема, на които беше обърнато внимание, бяха с висока степен на важност, само с една стъпка по-долу от най-критичното ниво определено по четиристепенната скала на Google. Датският тракер на уязвимости Secunia определи ъпдейта като критично важен за потребителите.

Практиката на Google е да крие детайлите за оправените проблеми от публичното внимание. Тактиката цели да скрие от хакерите информацията, която те могат да използват за да атакуват потребителите, които все още не са обновили браузърите си.

Изследователите които са докладвали за два от трите пропуска са наградени с парични бонуси. Програмата на Google, награждаваща откривателите на бъгове с пари, стартира през януари тази година. Обичайната премия, която плаща Google за новооткрити и докладвани бъгове в Chrome е 500 долара, но тя може да достигне и 1000, ако откритието е с особено ниво на важност.

Версиите на Chrome за Mac и Linux все още не са ъпдейтнати, тъй като са с бета статус. Google отдава приоритет на финалната версия на браузъра, която е за Windows. Самият процес на обновяване става в „тих” режим и потребителят не се уведомява за извършените действия. От началото на тази година, версиите на Chrome са обновявани общо пет пъти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари