Google може да вгради реклама в стартовата страница на Chrome

3
314

Google работи върху нов рекламен модул за стартовата страница на уеб браузъра Chrome. Новият модул бе открит в ранната версия (Canary) на приложението в страницата с експериментални функции, където се казва, че може да бъде включен чрез вдигането на флага NTP Shopping Task Module.

Тази функция показва ‘модул за пазаруване’ при отваряне на нов раздел. Рекламният блок все още се тества и изглежда по следния начин:

Новият модул се показва точно под иконките за бърз достъп до избрани уеб сайтове. Интернет гигантът работи и върху редица други подобни блокове, базирани на активността на преглеждане от страна на потребителя – поточни услуги, препоръки, помощна документация, рецепти и т.н., вероятно за да даде на хората основание да активират тази функция. В страницата с експерименталните функции бе открит и флага Hide Card, който изключва всичките тези модули.

Към днешен ден новата функция е само един експеримент и не е известно какви са плановете на разработчиците относно внедряването на този модул в публичната версия на браузъра Chrome. Някои други уеб браузъри, включително Firefox и Opera вече показват реклами и новини в началните си страници и в новооткритите раздели, и е напълно възможно нещо подобно да се появи и в Google Chrome.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари