Google може да намали информацията, която Android смартфона ви събира за вас

15
1282

Според информация от Bloomberg Google e в ранните етапи на проучване на начините за подобряване на поверителността на потребителите на Android. Въпреки че първоначалните предложения на Google за функцията не се считат за толкова строги, колкото тези, които се прокарват от Apple, фактът, че такива възможности изобщо се изследват, подсказва, че компанията осъзнава, че постигането на някакво ниво на поверителност в рамките на рекламния модел на финансиране, на който е изградена компанията, е важно за потребителите.

„Винаги търсим начини да работим с разработчиците, за да вдигнем летвата за поверителност, като същевременно даваме възможност за изграждане на здравословна, поддържана от реклами екосистема на приложенията“, заяви говорител на Google пред Bloomberg.

Балансиращ акт

С решението на Apple разработчиците скоро ще поискат разрешение на потребителя, преди рекламодателите да имат право да проследяват активност в приложения и уебсайтове.

Без това разрешение по същество ще бъде невъзможно да бъде показвана таргетирана реклама на потребителите, респективно на което това би намалило приходите за разработчиците на приложения. Facebook и други организации от онлайн рекламната общност твърдят, че този ход може да окаже драстичен ефект върху техните печалби.

Въпреки че в момента подробностите не са особено известни, смята се, че алтернативата на Google, ако бъде пусната, вероятно ще отразява принципите на инициативата Sandbox за конфиденциалност на компанията, която включва заобиколно решение за рекламодателите в замяна на премахването на бисквитки от трети страни в Chrome. Вместо да се проследяват конкретни потребители, рекламодателите ще имат право да таргетират рекламите си към групи хора със сродни интереси.

За много от основните технологични играчи е трудно да се отговори на въпроса къде е пресечната точка на поверителност за потребителите, която са длъжни да осигуряват. Много дигитални компании, включително Google, разчитат до голяма степен на приходите от реклами, за да предоставят своите онлайн услуги. Следователно всички усилия за защита на поверителността трябва също така да бъдат балансирани, за да не разгневят прекалено много рекламодателите, приходите от които са формиращо перо в бюджета.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари