Google набира специалисти във VR и AR областта

0
20

Съдейки по създадените нови работни места, Google се стреми да съсредоточи усилията си във VR и АR областта. Миналата година технологичният гигант пусна първия си пълноценен потребителски VR-продукт под формата на шлема Daydream View. Въпреки, че моделът повече приличаше на пробна версия, отколкото на широко разпространено устройство, усилията за набиране на персонал, твърдят от Road То VR, показват, че Google може би подготвя пускането на VR-джаджа с масово търсене, пише ITPro.

В момента Google търси мениджър по валидацията на оборудването и технически инженер по разработването на продукти. Задачата на последния ще бъде да посещава фабриките-производители в чужбина, а ролята на първия се състои в „превода на продукта в масово производство и да съдейства при поддръжката му“.

По-рано тази година компанията присъедини към VR и AR екипа си хора, които „са имали опит в поддръжката на голямо серийно производство зад граница“ и могат да „въплъщават идеята на разработката в електрическо оборудване за потребителската електроника в живота“.

Въпреки, че Google все още не са потвърдили разработването на нови джаджи, за наемането на новите служители се говори, че компанията допуска много по-значителни инвестиции във VR/AR технологиите, отколкото преди – това ще бъде потенциална автономна VR-джаджа или дори наследник на оригиналните очила Google Glass.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари