Google възнамерява да въведе промяна в начина, по който се вписват в акаунтите си милиони потребители на услугите им. Това стана ясно от съобщение в един от блоговете на Google през тази седмица.

Става дума за план, който цели да накара 150 000 000 потребителя на Google и 2 000 000 творци в YouTube да използват двустепенна защита на регистрациите си още до края на тази година, предава Dark Reading. Както посочва и медията, настоящата стъпка е част и от стратегията на Google да популяризира използването на мениджъра си на пароли, вграден в Chrome, приложението на Google и Android. Що се отнася до потребителите на iOS, от Google обещават, че скоро ще могат да използват инструмента им за генериране на пароли в Chrome за всяко едно приложение. И макар и да акцентира над това, че настоящия план цели затягането на сигурността на потребителските регистрации, то вероятно не всеки ще е готов все още да премине към тази промяна. Тя определено няма да се хареса и на такива, които може и вече да са готови. Знаят го със сигурност най-вече тези от нас, на които им се е случвало да не получат кода за верификация и то в най-неудачния момент.

„Знаем също така, че 2SV опциите не са подходящи за всеки, така че работим по технологии, които осигуряват удобно, надеждно автентикационно преживяване и намаляват зависимостта от паролите в дългосрочен план. В момента започваме да налагаме автоматично тази защита към акаунти в Google, които са конфигурирани с правилните настройки за архивиране, така че прехода към 2SV да стане по-плавен“, пише Алдекарим Рахими, групов продуктов мениджър за Chrome.

В отделна публикация, Google разяснява начина, по който ще работи мениджъра на нактивни акаунти – услуга, целяща по-добрата защита на дигиталните регистрации, след като хората спрат да ги използват. Подобни акаунти нерядко се използват като вектор за атака към различни бизнеси, споделя Сам Хефт-Лъфти от службата за защита и поверителност на информацията към Google. Последните примери за това се явяват атаките към Colonial Pipeline и T-Mobile. Той обяснява как може да настроите въпросния мениджър и да го настроите в случай, че решите, че регистрацията ви е вече ненужна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари