Google обяви широка достъпност на Cloud IoT Core, унифицирана услуга, която компанията анонсира през миналата година. Досега платформата беше достъпна за бета тестване.

Cloud IoT Core има за цел да улесни бизнесите да свързват своите IoT устройства по сигурен и надежден начин, като предлага автоматизиране на множеството дейности по управление и поддръжка на системите. Посредством услугата, клиентите на Google могат да поставят автентикиращи сценарии за верифициране на връзките между устройствата, да налагат обновления, да правят промени по конфигурациите, позволява лесния сбор и обработка на информацията посредством MQTT протокола. От компанията обясняват, че заедно с всичко това, Cloud IoT Core може да се използва заедно с по-обхватната услуга, която Google предлага, Cloud IoT Service. Тя позволява всичките данни да бъдат свързани с услуги за анализ, като Cloud Pub/Sub, Cloud Dataflow, Cloud Bigtable, BigQuery и Cloud Machine Learning Engine.

Пускането на услугата за публичен достъп е предхождано от наскоро обявената сделка на Google с LogMeIn за придобиването на Xively, IoT стартъп, предлагащ усъвършенствани методи за управление и уведомяване, насочени към IoT устройства. Очаква се технологията да бъде интегрирана в Cloud IoT Core.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за