fbpx
5 C
София

Google направи функцията About this result в търсенето по-информативна

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По-рано тази година Google пусна функцията About this result в своята търсачка, която позволява на потребителите да получават допълнителна информация за сайтовете от резултатите, без да се налага да ги посещават. Сега разработчиците обявиха разширяване на възможностите на този инструмент, който съвсем скоро ще стане по-информативен и полезен.

По време на пускането на About this result, потребителят можеше да кликне върху бутона с три точки срещу всеки резултат в списъка от търсенето, за да види описание на сайта, датата на първото му индексиране, както и оценка на неговата безопасност за посетителите. През следващите няколко седмици обаче, разработчиците ще разширят обема на предоставените данни и въпросният инструмент ще стане по-информативен. Например, потребителите ще могат да получат повече информация за източника. В допълнение към описанието от Уикипедия, ще се появява и собствено описание на сайта, ако има такова, както и рецензии от други потребители, което улеснява оценката на надеждността на конкретния източник.

Анонсираните промени в търсачката имат за цел да улеснят потребителите при оценка на надеждността и точността на използваните материали. На този етап инструментът About this result ще предоставя допълнителните данни само за англоезичните сайтове от списъка с резултатите (SERP), но по-късно разработчиците обещават да разширят количеството на поддържаните езици. Наред с това, Google ще продължи да работи и по инструментите, помагащи за оценката на надеждността на фактите, както и за търсене на най-подходящата информация по въпроси, които представляват интерес.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини