Google направи Material Design достъпен за WordPress

0
719

Google пусна WordPress версия на темата Material Design, давайки на създателите на уебсайтове с популярната CMS системи възможност да бъдат в крак с дизайна, използван от технологичния гигант и много от неговите основни услуги. Понастоящем темата обаче е достъпна само за потребители с бизнес план на WordPress.

Разширението с новата тема е все още в експериментален етап, но позволява на потребителите да персонализират цветовете и иконите на сайтовете си в стила на Marial Design, който е известен със своите реалистични нива на яркост на цветовете, сенки и отзивчиви анимации. Тъй като разширението е току-що стартирано, Google изисква обратна връзка от потребителите за това кое работи добре и кое не.

„Искаме да използваме това време на експериментален етап, за да научим повече за това, което искат и от което се нуждаят WordPress потребителите, които избират Material Design“, пише Джонатан Бингам, продуктов мениджър на Material Design. „Очакваме всякакви обратни връзки – дали потребителите го харесват, мразят, какви функции биха искали да видят. Техните отзиви могат да ни помогнат да разберем от какво се нуждаят хората, изграждащи сайтове, ориентирани към съдържанието, като им предоставяме дизайн за проектиране, който прави изгледа на уеб страниците по-добър за всички.“

Нови теми

Чрез въвеждането на Material Design в WordPress, Google получава достъп до огромна аудитория, като около 40% от уеб сайтовете по света в момента използват WordPress като система за управление на съдържанието. Подобно на други приставки за WordPress, Material Design се вписва в WYSIWYG, използвайки редактора на блокове на WordPress, за да позволи на потребителите да създават оформления в стил Material Design за своите уеб страници.

Понастоящем Google предлага три стартови теми чрез приставката Material Design, като всяка от тях идва придружена от редица опции за персонализиране. Те включват типография от Google Font, цветове, форми и стилове на икони. Въпреки че понастоящем Material Design се използва за приложения на Android и собствените страници на Google, стартирането на приставката за WordPress означава, че предстои да виждате все повече уеб страници в този вид. Инсталирането на приставката е лесно, като тя е предварително готова за инсталиране от бизнес потребителите на WordPress.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари