Google не разрешавали на Microsoft да разработят пълно приложение за YouTube

6
33

Приложенията за YouTube в Android и iOS позволяват на потребителите да правят доста неща – да търсят клипове, да ги добавят в списъка си с „любими“ и да ги оценяват. В сравнение с тях обаче приложението на популярния видеосайт за Windows Phone изглежда като негова обикновена адаптирана към мобилното пространство версия. Каква е причината за това?

Наскоро Microsoft споделиха, че причината се крие в ръководството на Google, което нарочно не им позволявало да разработят пълно приложение за YouTube. От софтуерната компания твърдят, че служителите на YouTube нямат нищо против да предоставят приложно-програмния интерфейс на разработчиците на Windows Phone, но шефовете им от Google им забраняват да го правят.

Малко след като оплакването на Microsoft стана обществено достояние, от Google публикуваха своя отговор. Те твърдят, че потребителите на Windows Phone могат лесно да получат достъп до всички опции в YouTube през базирания на HTML5 мобилен сайт. От интернет гиганта твърдят, че са работили съвместно с Microsoft вече няколко години, за да гарантират на потребителите на Windows Phone, че ще могат да ползват видеосайта безпроблемно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари