Google обмисля безжично зареждане за своите автономни коли

0
91

Самоуправляващите се коли могат да се превърнат в транспорта на бъдещето, но от тях няма да има особена полза, ако зарядът им свършва бързо. Ето защо Google работи по иновативна идея за зареждане на тези автомобили, която ще позволи това да става в движение.

Проектът на интернет гиганта предвижда използването на магнитна индукция като форма на безжично зареждане, която да позволи вграждането на предаватели директно в пътната настилка. Така автономните коли ще получават заряда просто като преминават отгоре по поредица предаватели или се застоят върху един в продължение на няколко минути.

За целта Google си партнира с компаниите Hevo Power и Momentum Dynamics, които вече са започнали да инсталират експериментални зарядни устройства в централата на Google в Маунтин Вю, щата Калифорния и в намиращия се наблизо тестови комплекс за самоуправляващите се коли.

Безжичното зареждане може да реши поредица от проблеми за производителите на автономни коли, включително и да им даде възможност да използват по-малки, по-леки и по-евтини батерии в сравнение с тези, които в момента се намират в електрическите автомобили. Освен това, наличието на лесно достъпни и на практика автоматизирани зарядни прави пътуването лесно и удобно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари