Google обновиха мобилната си преводаческа си услуга

1
34

Google направиха няколко нововъведения в мобилното си приложение Translate за операционната система Android, а именно по-бързо и просто превеждане на реч, поддръжка на допълнителни езици и обновен интерфейс. Целта на новите функции е да направят общуването с хора говорещи на друг език още по-лесно и приятно за потребителя.

Според Google, обновеното приложение ще позволи на всеки да говори свободно с чужденци, макар че това твърдение звучи доста пресилено, като се вземе предвид акуратността на превода в Преводач. Все пак, ако искаме да пробваме, можем по време на разговор с друг човек да отворим приложението и да натиснем иконата с микрофон. Разговорът би трябвало веднага да бъде преведен на родния ни език.

Сега към услугата е добавена и поддръжка на жестове, така че само с едно обръщане на телефона да превключваме от един език на друг.

Както споменахме по-горе, Преводач вече поддържа повече езици, по-конкретно в услугата за превеждане на ръкопис. Сега тя ни позволява да въвеждаме текст на иврит, гръцки, японски или есперанто директно от екрана, който ще бъде моментално преведен. С поддръжка на малайски и украински пък се сдоби функцията за превод от снимка.

Ъпдейтът на приложението вече е достъпен за всички в Google Play.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kaliobg
kaliobg

„Google обновиха мобилната си преводаческа си услуга“ Мая, моля те оправи заглавието.