Google обяви ОС Fuchsia за изцяло отворен проект

8
1504

Google обяви за големи промени в развитието на операционната система Fuchsia. Първоначално интернет гигантът разработваше тази ОС самостоятелно, но сега отвори всички сорс кодове и призова външните разработчици да участват в по-нататъшното развитие на този проект.

В сайта fuchsia.googlesource.com по всяко време може да се разбере за развитието и за текущите възможности на Fuchsia. Оттам могат да бъдат изтеглени различните компоненти на операционната система, може изцяло да се прегледа нейния сорс код, да се изучат известните към днешния ден проблеми и да се вземе участие в обсъжданията.

Google представи и интернет портала fuchsia.dev/fuchsia-src/contribute/roadmap, където е представен подробният план за разработването на Fuchsia. Пътната карта ще бъде модифицирана в зависимост от това, какви предложения ще направят външните програмисти. Интернет гигантът възнамерява заедно с тях да разбере, в какво направление да развива новата платформа. Основните принципи на Fuchsia са безопасност и обновяване.

Google не позиционира операционната система Fuchsia като директна замяна на Android. Но въпреки това, тази ОС е създадена на модулен принцип с възможност за инсталиране на произволни електронни устройства – смарт часовници, IoT, устройства, смарт колонки, смартфони таблети, лаптопи, десктоп компютри и още много други. Google работи върху тази операционна система от четири години, а сега всеки разработчик може да допринесе за нейното развитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари