Google обяви придобиването на Kaggle

0
68

Google анонсираха придобиването на общностната платформа за изследвания в областта на обработката на информация Kaggle и компанията зад нея. Компанията предлага инструменти за сътрудничество и развитие за специалисти в проучванията от областта на обработката на информация и провежда различни инициативи, свързани с това.

Основаната през 2011г. Kaggle се определя от създателите си, като „платформа за съревнование между специалисти в анализа на данни“ и предлага общо място за споделяне и обсъждане на проекти в областта на машинното обучение, обработката на информация и др. Главният продукт на компанията е Kaggle Kernels, който позволява на информационните специалисти да публикуват и тестват създадените от тях решения в облака и да го публикуват за ползване от техните колеги. Изпълнителният директор на Kaggle Антъни Голдблум определя Kaggle Kernels като „GitHub за дейта учени“, като е убеден, че създаваните инструменти за сътрудничество са необходимата стъпка за развитието на изследванията в областта на машинното обучение и анализа на информацията.

Анонсът за придобиването беше направено от Google по време на конференцията Cloud Next. От Kaggle заявиха, че компанията ще продължи да предлага услугите си на сегашните си потребители, като те ще бъдат допълнени вече и от мощта на Google Cloud. Финансовите параметри по сделката не се съобщават.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари