Google обясни „изгубването“ на връзките в търсачката си към iTunes

1
48

Корпорация Google призна, че с търсачката и е станало по-трудно да се намерят линкове към приложенията в цифровия магазин iTunes App Store.

В изявлението на Google се казва, че търсачката се сблъсква с някои трудности при индексирането на страниците на iTunes, но компанията вече работи над възстановяването на предишната функционалност. Ръководителят на подразделението на Google за борба със спама Matt Cutts поясни в своя микроблог, че проблемът е по вина на Apple: при получаване на голямо количество заявки от един и същ IP-адрес сървърът на компанията изпраща грешка 403 („Forbidden“), вместо исканите страници.

Едни от първите изменения в алгоритъма на Google е забелязал съоснователят на услугата за подбор на приложения Appsfire Ouriel Ohayon. Той посочва, че когато се търси, например, месинджъра WhatsApp, Google на първата страница предлага връзки към официалния му уебсайт, новини за него и магазини за приложения за други платформи, но не и за iOS.

Препратките към iTunes „пропадат“ в търсенето, въпреки че в някои случаи проблемът е незначителен. Search Engine Land, обаче, се противопостави на обясненията на Google, като отбеляза, че принадлежащата на Microsoft търсачка Bing показва коректно връзките към магазина за приложения за iOS.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари