Google ограничава Android Things само до смарт говорители и дисплеи

0
345

Първоначално идеята зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на Android Things бе да превърне всяко парче електроника в дома в умно парче електроника. Като IoT система Android Things бе проектирана да работи с памет до 64МВ и да управлява всичко: от лампи до готварски печки. Тези дни обаче особено популярни са смарт асистентите, които са достъпни както чрез мобилните ни устройства, така и чрез умните колонки и дисплеите. Явно затова Google реши да пренасочи Android Things именно към тях. Тази седмица компанията обяви:

През последните години Google работи със своите партньори, за да създаде продукти, управлявани от Android Things и вградения Google Assistant. Като се има предвид успеха на нашите партньори със смарт говорителите и екраните, ще фокусираме Android Things към тези категории… Затова поддръжка на модулни SOM системи, базирани на NXP, Qualcomm и MediaTek хардуер засега няма да се поддържат…

Google Assistant Connect функцията вече бе демонстрирана как осъществява връзка с помощта на съвсем опростени средства, като като бутон или дисплей с електронно мастило. Няма нужда от излишни кодове. Google се фокусира към функционалност, подобна на Chromecast опцията за телевизори, и тя най-вероятно ще бъде интегрирана и тествана интензивно в новата Fuchsia OS. Разработчиците могат да експериментират с Android Things например с Raspberry Pi.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за