Google опроверга слуховете за разработката на приложение за разпознаване на лица по снимки

0
20

Корпорацията Google опроверга информацията, че разработва ново мобилно приложение, което ще разпознава лицата на хора по снимки и ще предоставя на потребителя информацията, публикувана за тях в интернет.

За това съобщи CNN на 31 март, позовавайки се на интервю с Хартмут Нивън, един от инженерите на Google, сочен като ръководител на проекта. Според новинарския канал, тогава той е заявил, че тази функция ще работи само за тези, които ще разрешат на Google достъп до профила си и снимките в него, като отбележат съответното поле в настройките на акаунта си.

„Всъщност ние не работим над приложение с подобна функция“, заяви представител на Google, като нарече тази част от статията „спекулативна“. Представители на CNN на свой ред обявиха, че „опровержението на Google не съответства на фактите.“ „Това интервю беше записано и показано на представител на Google. Той не възрази срещу това, което бе казано от инженера. Разполагаме с аудиозапис на интервюто“, заявиха в своя защита от новинарския канал CNN.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари