Google опрости работата с изкуствения интелект

0
95

Google пусна нова платформа за разработчиците, работеща с изкуствен интелект — библиотеката Tensor2Tensor. Тази платформа е достъпна в Github.

Библиотеката Tensor2Tensor е предназначена за работа с дълбоко обучение и има за цел да помогне на разработчиците да разпространяват своите алгоритми и да разширят границите на своите възможности.

Tensor2Tensor прави работата с изкуствения интелект по-удобна. С нейна помощ, може по всяко време да се въвеждат нови данни и модели на данни в процеса на обучение на алгоритмите — чрез тази платформа процесът ще стане по-опростен от всякога.

Трябва да се отбележи, че не само Google се опитва да опрости работата с изкуствения интелект. Наскоро Facebook стартира подобния инструмент ParlAI, а Baidu направи с отворен код PaddlePaddle — набор от инструменти за работа с изкуствен интелект. Yahoo отвори достъпа до кода CaffeOnSpark за работа с AI. Също така, OpenAI направи отворен достъпа до своята „школа“ AI Universe.

От Google са уверени, че изкуствения интелект трябва да се направи достъпен за всички хора. I/O шефът на компанията Саундър Пичаи заяви на конференцията, че бъдещето на Google с изкуствения интелект е в „най-умната облачна услуга“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари