В блога на Google се появи важен анонс — скоро процеса на индексиране при търсене на информация от мобилни устройства ще бъде значително подобрен. Спомнете си, че компанията въведе разделно индексиране на мобилните и десктоп сайтове още в края на 2016 година. Сега гигантът продължава започнатото, чрез въвеждане на поддръжка на по-голям брой сайтове.

„При нас все още има едно индексиране, което ние използваме за резултатите от търсенето. Не разполагаме с първостепенното мобилно индексиране, което да е отделено от основното. В исторически план, десктоп версията е индексирана, но сега всички ние по-често използваме мобилните версии на съдържанието“, се казва в блога на Google.

Преминаването към мобилно индексиране е свързано с факта, че потребителите най-често търсят информация от своите смартфони и таблети, отколкото от персоналните компютри. В миналото, Google използваше десктоп версията на сайтовете при индексирането на резултатите от търсенето. Когато на сайта има различни версии за десктоп и мобилни браузъри и когато мобилната силно е урязана по отношение на десктопната, потребителите на смартфони и таблети често могат да получат страница с резултати, извеждаща по-малко желано съдържание. Именно за решаването на този проблем е и нуждата от мобилно индексиране, което отчита това, какво съдържание се вижда от потребителя на мобилното устройство.

Ако обобщим по-горното, то тогава Google се стреми да гарантира, че при търсене от мобилни устройства, хората по-бързо ще откриват нужната им информация, от оптимизирани за таблети и смартфони сайтове.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Децентрализиран
Децентрализиран

урязана – браво бе.
Поне се научете да пишете без правописни грешки, после да превеждате без стилистични такива и накрая ако сте IT специалист не се опитвайте да бъдете и космонавт.
Няма как да стане – винаги си личи