Google оптимизира iOS приложението си на YouTube под очилата за виртуална реалност

0
118
Докато много хора очакват компанията да направи пробив в областта на технологиите за виртуалната реалност, Google обнови iOS приложението си на YouTube за употреба заедно с очилата за виртуална реалност Cardboard. Android приложението получи пълната поддръжка на картонения виртуален шлем още през ноември.

Това е сериозна стъпка в посока популяризиране използването на VR, тъй като Google с една актуализация предостави на iOS потребителите достъп до най-голямата библиотека за съдържание, оптимизирана за виртуална реалност.

За да видите всеки клип с очилата Cardboard трябва да активирате този елемент от менюто. След това можете да поставите смартфона в съответното отделение на виртуалните очила и да се насладите на гледката.

Cardboard – това е най-достъпното устройство, което ще Ви позволи да се потопите в триизмерните игри и видео. В САЩ, официалната цена на картонените и удобни за самостоятелно сглобяване очила не надвишава $ 20, а по целия свят ентусиастите правят своите аналози на устройството дори още по-евтино.

От използването на евтините 3D очила се интересуват и медиите – The New York Times, например има отделно звено от журналисти, които работят върху създаването на VR-съдържание. А вестник пусна специално приложение, позволяващо Ви да виждате VR-материалите чрез Cardboard и редовно изпраща картонени стереоскопични очила на своите абонати.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари