Google остава най-посещаваният сайт, Pinterest набира сила

0
25

Google е най-посещаваният сайт в САЩ през февруари, показват нови данни на анализаторската компания ComScore. По този начин американската търсачка затвърждава лидерските си позиции онлайн и на практика не учудва особено потребители, рекламодатели или издатели в интернет.

Според данните през февруари сайтовете на Google са привлекли общо 186,6 млн. уникални посетители. На второ място се нареждат сайтовете на Microsoft – със 174,4 млн. посетители, пише inews.bg.

Yahoo остава на трета позиция, като при него числото е 173,5 млн.

Социалната мрежа Facebook се намира на четвърто място по посещения през февруари със 158,6 млн. посетители, докато един от най-големите ѝ конкуренти – MySpace – изненадващо се изкачва с осем позиции в класацията, за да се настани на 42-ро място с 25,5 млн. уникални посещения за месеца.

Но има и друг сайт, който показва забележителен напредък, според статистиката на ComScore. Става дума за Pinterest – набиращата сила социална мрежа, на чиито страници потребителите могат да „забождат“ като с карфица снимки, илюстриращи техните интереси.

През февруари сайтът е увеличил своите посетители с 52% спрямо предходния месец до над 17,8 млн. души. У нас Pinterest също бързо набира нови почитатели, като обвързаността с Facebook в голяма степен помага за това.
От данните на анализаторската компания става ясно още, че само през февруари сайтовете на Apple са привлекли близо 79 млн. посетители, в eBay са влезли над 71 млн. души, в Twitter – 38,4 млн., а в LinkedIn – 36 млн.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари