6.8 C
София

Google+ отбеляза 400 милиона регистрирани потребители

Най-четени

Социалната мрежа на GoogleGoogle+ – има повече от 400 милиона потребители, обяви вчера старшият вицепрезидент по инженерството на Google, Вик Гъндотра.

Гъндотра публикува новините в своя профил в Google+, като добави, че мрежата има 100 милиона активни потребители, ако броим и мобилното приложение.

„Тази седмица ние имаме важно постижение – над 400 000 000 души са избрали Google+. Започнахме само преди година, отваряйки сайта за обществото, и тогава не сме си и представяли, че толкова много хора биха се регистрирали едва за 12 месеца,“ пише той.

За сравнение, най-големия конкурент на Google+Facebook – официално отбеляза през юли 955 милиона активни потребители.

Разбира се, методологията на преброяването на активните потребители може да се различава между двете компании, но така или иначе, ако се доверим на резултатите, Facebook е близо 10 пъти по-голям от Google+.

Нека обаче не забравяме факта, че на Facebook му трябваха няколко години, за да достигне 100 милиона активни потребители, докато Google+ успя да се справи с това за 12 месеца. И все пак, Facebook започна като независима компания, докато Google+ носи марката на най-популярната търсачка в мрежата и на една от най-обичаните компании в света на информационните технологии.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини