Google отговориха на заяжданията на Microsoft

7
20


Тази седмица научихме, че Microsoft засилиха Scroogled кампанията си насочена срещу Google с асортимент от чаши, блузи, тениски и шапки.

Явно е, че на някой в Microsoft тази кампания му се струва особено остроумна (лично за мен има нещо много „балмъровско“ в нея) и последното й попълнение трябва да се счита за някакъв гениален ход. Е, какво пък – нека се хапят – на нас ни е забавно.

Не знам какво са очаквали като реакция от Google находчивите шегаджии от Редмънд, но това, което последва няколко дена по-късно със сигурност е жегнало някой. Ако са си мислили, че Google ще реагират с агресия и ще се изложат пред всички, явно малко от тях са чели Сун Дзъ.

„Последното начинание на Microsoft не ни изненадва“, коментираха от Google пред Slate. „Конкуренцията в областта на „носимата“ (wearable) технология се засилва все повече“.

Шах и мат. Да би мирно седяло…

Една от последните тенденции в технологичния свят е wearable технологията – поприще, на което Google стъпват все по-здраво с Google Glass и подготвят и смарт часовник. Други компании също навлязоха в последната мода на потребителската електроника – гривни, часовници, – а Microsoft засега си нямат нищо. Е, имат си шапки и тениски, на които „рекламират“ конкуренцията.

Добър опит, Стив.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари