Google открива AI център в Китай

0
381

Google се завръща в Китай Но не и оналйн. Компанията обяви тази седмица, че ще открие специална лаборатория, в която ще работят специалисти по изкуствен интелект. Така, Google ще може да се възползва от нарастващия потенциал на Китай в областта на AI изследванията и машинното обучение.

Центърът на Google за изследвания на изкуствения интелект в Китай ще е съставен от малка група изследователи, които ще бъдат подпомогнати от стотици китайски инженери, предава Bloomberg. Макар и повечето от услугите на Google да са блокирани за територията на Поднебесната империя, Google търсят други начини да стъпят на китайска земя. По-рано тази година, лично Сундар Пичай, изпълнителният директор на Google и Ерик Шмид, оглавяващ борда на директорите на Alphabet посетиха Китай.

Новината за откриването на лабораторията сподели първо Фей-Фей Ли от Google Cloud. „Развълнуван съм да обявя откриването на Google AI China Center, първият подобен център в Азия. Той ще стане част от другите подобни центрове, които имаме в Ню Йорк, Торонто, Лондон и Цюрих, всички те, допринасящи към една и съща цел – да намерим начин как да направим изкуствения интелект благотворен за всички. Центърът ще публикува независимо резултатите от изследванията си, а заедно с това ще подпомага китайската AI общност, като спонсорира конференции и уъркшопове по темата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари