Миналата седмица Google обнови политиката си на фирмения магазин за приложения, която изисква разработчиците да използват собствена IAP билингова система и да плащат 30% комисионна от продажбите. Въпреки, че това правило съществуваше и преди, Google не изискваше неговото обезателно спазване.

Този ход на търсачката предизвика много шум, особено в Индия, където над 50 процента от ИТ-предприемачите изразиха недоволството си от нововъведението. На този фон, дори се появиха слухове, че индийското правителство работи по алтернативен магазин за Android-приложения. Следователно, Google реши да отложи въвеждането на новото правило, поне до април 2022 г., но само за Индия. В останалия свят промените ще влязат в сила от септември 2021 г., както се очакваше и по-рано. Съобщава се, че Google е предоставил на индийските разработчици толкова дълъг период, за да се адаптират към новите правила, страхувайки се, че много от тях ще напуснат платформата. Също, това време може да се използва от страните за допълнителни преговори, за да се намери компромисно решение.

От самия Google твърдят, че въвеждането на задължителната комисионна от 30 процента се определя от количеството и качеството на услугите, които търсачката предоставя на своите клиенти. Google заяви, че организира срещи с представители на индийските стартъпи, за да разбере и сведе до минимум загрижеността им относно промяната в политиката.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари