Google обявиха, че променят своите планове за повторно отваряне на своите офиси за служителите си. Компанията обяви първоначално, че възнамерява да направи това в началото на този месец – още на шести юли. Сега обаче това се променя и от Google съобщиха, че новата дата за връщането на служителите им ще се отложи за седми септември. Най-рано, допълват от компанията.

Информацията за това решение изтече онлайн, а впоследствие беше и потвърдена от Google.

„Макар и положението в отделните щати да е различно, то ние трябва да сме убедени, че положението в САЩ като цяло е стабилно преди да продължим“, цитира думите на Крис Ракоу, вицепрезидент за глобалната сигурност към Google, Bloomberg във въпросното изтекло в публичното пространство писмо. „Както и демонстрира скорошното покачване на случаите, COVID-19 все още обитава нашите общности. Медията привежда също така и информация, отнасяща се за друг голям технологичен гигант отвъд океана. Bloomberg съобщава, че Apple има намерение да затвори повторно 30 нови магазина, което беше потвърдено от компанията.

Плановете на Google, които компанията обяви по-рано тази година, бяха да върне служителите си постепенно, като първоначално да позволи връщането на 10% от служителите, които нормално работят в тяхна сграда, което число да се повиши до 30%. „Към всички вас, които работите от вкъщи: моля да продължите своята работа по този начин, освен ако прекия ви мениджър не ви каже нещо различно Не очакваме това напътствие да се промени до понеделник, седми септември, поне“, допълва Ракоу.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари