Google отменя наемането на нови служители

2
486

Google отмени договорите на повече от 2000 души, които са се съгласи да работят за технологичния гигант като временни или почасово наети служители, твърди нов доклад от петък от The New York Times. Съобщава се, че Google е заявила решението си пред договарящите агенции в имейл миналата седмица, в който от компанията казват, че няма как да продължат с наемането на новите служители.

Миналия месец изпълнителният директор на Google Сундар Пичай каза на служителите, че компанията ще забави темповете на наемане до края на 2020 г., тъй като компанията се справя с икономически спад, предизвикан от коронавирусната пандемия.

Говорителят на Google в петък повтори, че „компанията няма да привлича толкова много хора – на пълен работен ден или почасово, колкото планирахме в началото на годината“, но добави, че технологичният гигант все пак ще продължи да наема нови служители в редица стратегически за компанията области и сектори на дейност.

Поне половината от работната сила на компанията са почасово наети или временни служители, които ръководството на Google обикновено вътрешно нарича „ТВЦ (временни доставчици и изпълнители).“ Google предприе някои стъпки за защита на тези работници, като заяви, че през март ще продължи да плаща на почасови служители като готвачи и портиери, въпреки че офисите на компанията са затворени и те не са извършвали работната си дейност. 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари