След три месеца бета тестове Google официално стартира облачното хранилище Google One. Анонсът на новия продукт, предназначен да обедини няколко онлайн услуги на интернет гиганта се състоя на 15 май тази година по време на събитието Google I/O.

Преди всичко, потребителите на Google One ще могат да наемат облачно дисково пространство при по-ниски цени. Tака например, за $9,99 месечно е възможно да се закупи хранилище с дисково пространство 2 TB. Преди това, за същите пари се предлагаше двойно по-малко пространство. Освен това, сега се появиха тарифи с 200 GB при цена $2,99 и 100 GB при цена $1,99.

Освен нови тарифни планове, абонатите на One получават денонощна техническа поддръжка за произволен продукт на Google. Дава се възможност и за споделяне на част от платеното дисково пространство със своите роднини и близки.

С помощта на Google One потребителите могат не само да взаимодействат с файловете, качени в облака, но и да получат достъп до всичката информация, подавана към Gmail, както и до всички снимки и изображения в Google Фото.

Засега абонаментът за Google One е валиден само за САЩ. Но постепенно ще се разпространи и в другите региони.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
11 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

MEGA дават 50 гб за без пари, а тази капиталистическа сган – нищо

Хмм
Хмм

Ти явно не схващаш, но както и да е. Отивай си на мега, за да ти изтрият утре файловете в пиратското хранилище, ебати тъпаците…

Ратнемок
Ратнемок

@Хмм

Ползвам ги от създаването им през 2013-та година. До момента не съм имал никакви проблеми с изтрити от тяхна страна файлове 😉

Палеустиниец
Палеустиниец

Ти, онанист ли си ? Какъв си ?

Ха-ха
Ха-ха

@Палеустиниец … и да знайш:
Сутрин, вечер онанизъм – здрав и бодър организъм!!!

bluewater
bluewater

Мега е идеален за архивчета но според мен не става за работа. А да разчита човек само на един облак за да си запази данните и да няма локално копие на същите е меко казано много тъпо.

bluewater
bluewater

За параноиците харддиска със снимките от морето се заключва в огнеупорна каса. Касата я носим в мазето и и правим отделно заземяване като забием 2 метра поцинкован кол в земята. :-))))))))))

пфф
пфф

Що, $2 за 100 GB скъпо ли ти се вижда? Мизерник.

Ратнемок
Ратнемок

@пфф

Защо да ги храня допълнително, като и без това печелят от данните, които събират от мен и другите люде? Като искам 100 GB ще си направя втори безплатен акаунт в MEGA 😉

пфф
пфф

Google Drive e в пъти по-бърз като сторидж, и в порядък по-надежден като такъв от смотания Мега. И как печелят от твоите данни, ако си ги криптирал? Ахааа, ти даже не знаеш, че това е възможно? Какво ли си губя времето с леймър…

Ратнемок
Ратнемок

Ще ти дам зелен палец, само защото си MEGA невеж 🙂

bluewater
bluewater

„Мултиклауд – нов тренд в сторидж индустрията “ така е озаглавена една не лоша статийка в едно друго сайтче за новинки.

ЛерХит
ЛерХит

Никой не го интересува!