Google отново заговори за края на Hangouts, обявявайки официалната дата, на която то ще замине в историята. Приложението ще изчезне през ноември, а негов наследник ще е Google Chat. Новината за това беше съобщена вчера от Рави Канеганти, продуктов мениджър за Google Chat.

„Започвайки от днес, хората, които използват Hangouts на мобилните си телефони ще започнат да виждат на екраните си подканяне да преминат към Chat in Gmail или приложението Chat. Подобно на тях, хората, които използват приставката за Chrome на Hangouts ще бъдат насърчени да си инсталират приложението на Chat или неговата уеб версия“, пише Канеганти. Още следващия месец, тези, които използват Hangouts в средата на Gmail ще бъдат пренасочени към Chat в Gmail. Уеб версията на услугата ще остане активна до по-късно тази година, като потребителите му ще започнат да виждат уведомления за миграцията поне месец преди тя да бъде извършена от Google, допълва той. За улеснение на потребителите, Google посочват услугата Takeout, чрез която могат да бъдат свалени данните от Hangouts в допълнение към автоматичния преход, който ще бъде подпомогнат от компанията.

Появил се през 2013, Hangouts идва да замени Google Talk и няколко други алтернативи на компанията за обмен на мигновени съобщения и бизнес сътрудничество. През 2020 компанията обяви, че постепенно ще започне да прехвърля потребителите на Hangouts към Chat. Що се отнася до бъдещето на Chat, Канеганти съобщава, че през следващите месеци неговите потребители ще получат достъп до нови характеристики, като директни обаждания, възможността за редакцията на множество изображения, по-добра интеграция със Spaces и др.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари