Google планира голямо обновление на Google Meet

0
225

Google Meet скоро ще получи множество актуализации, включително и освежаване на дизайн и нови функции за подобряване на потребителското изживяване, включително по-добър контрол върху предаваното видео от камерата на потребителя, както и функция за автоматично мащабиране на видеото.

Съобщено първоначално от BGR, новото обновление на Google Meet трябва да започне през май 2021 г. Освен че ще донесе по-елегантен, по-модерен външен вид, актуализацията на платформата ще демонстрира и редица нови функции, за да се превърне в по-конкурентна за повече потребители.

Едно от планираните нововъведения е подобрено фиксиране на потребителите, които виждаме на екрана си по време на среща, така че да можем да зададем определени потребители да не бъдат измествани по време на видео срещите от други участници. Контролът върху уеб камерата на потребителите също ще се подобрява, като ще позволи на участниците в срещата да преоразмеряват и скриват дисплеите си, дори когато камерата им е изключена. Новата функция за автоматично мащабиране също може автоматично да центрира и фокусира лицето на потребителя, което позволява по-последователно изживяване за всички участници във видео срещата.

Друга огромна актуализация, която ще дойде в Google Meet през май, е функцията за спестяване на данни. При нейното активиране платформата ще опита да намали количеството данни, използвано от участниците в срещата, свързани към Google Meet чрез мобилен интернет. Функцията за спестяване на данни може да бъде огромно облекчение за потребители, които живеят в страни с високи разходи на данни или използват планове с ограничен интернет трафик.

Голямата актуализация на Google Meet идва малко преди Google да превърне услугата отново платена и достъпна за премиум потребителите си. Технологичният гигант направи Meet безплатна за ползване по време на пандемията от коронавируса, когато много хора преминавах към онлайн режим на работа или обучение.

Актуализацията е поредната стъпка, която Google прави в опита си да се конкурира с останалите платформи на пазара като Zoom. Въпреки че Zoom има безпрецедентно предимство по отношение на броя на участниците, които могат да се включат едновременно в среща – до 1000, сравнено с едва до 250 в Google Meet, предстоящата актуализация на услугата на Google е добре дошла въпреки това.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари