Google планира навлизане в банковия бизнес

2
414

Google е най-новият технологичен гигант, който е насочил вниманието си към банковата индустрия, като компанията се подготвя да предложи чекови сметки през следващата година чрез партньорство с Citigroup и Stanford Federal Credit Union.

Според доклад на The Wall Street Journal, компанията понастоящем работи по проект, с кодово име Cache, който представлява навлизането на Google в банковия сектор.

Говорител на компанията предостави допълнителни подробности относно Cache в изявление, казвайки:

„Ние проучваме как можем да си партнираме с банки и кредитни съюзи в САЩ, за да предложим интелигентни проверки на акаунти чрез Google Pay, като помагаме на клиентите им да се възползвам от полезни заключения относно бюджетното им състояние и задлъжнялостта, като същевременно държат парите си застраховани в FDIC или NCUA сметка. Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности през следващите месеци.“

Дигитално банкиране

Вицепрезидентът по управление на продуктите в Google, Цезар Сенгупта обясни пред The Wall Street Journal, че компанията няма намерение да продава данни на клиентите, а вместо това иска да помогне на потребителите да се справят по-добре с личните си финанси, казвайки:

„Ако можем да помогнем на повече хора да правят повече неща по дигитален онлайн начин, това е добре за развитието на интернет и е добре за нас“

Вече няколко години банките стават все по-загрижени за конкуренцията от финтех стартиращите компании. Те обаче трябва да обръщат по-голямо внимание на технологични гиганти като Amazon, Applе и Google, които имат огромни клиентски бази и връзки с обществеността.

Например наскоро Apple пусна своята Apple Card чрез партньорство Goldman Sacsh, докато миналата година Amazon беше в преговори с JP Morgan Chase, за да проверява кандидатствалите за кредити хора, точно както предстои Google да започне да прави сега.

Докато подробностите около навлизането на Google в банкирането все още са оскъдни, очаквайте компанията да каже повече, когато се приближим до официалното представяне.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Str8
Str8

Нявга ЕК ще ги глобят за картел
щото
измамниците от голдман са зад всички.

Интересно как цру ще отстрани конкурента revolut за да има повече за голдман?

Feermin
Feermin

е па точно при тея не бих си направил банк акаунт, представи си човек си щрака в нета на някой сайт, гледа разни джаджи и по едно време се отваря прозорец със съобщение от Гугъл „а купи си го тва, имаш пари в сметката“