Google подаде заявка за патент за вземане на кръв без игла

0
112

Google подаде заявка за патента „Вземане на кръв без игла„, който ще даде възможност за извършване на безболезнен мониторинг, например на кръвната захар, с помощта на смарт-часовник или друго мобилно устройство.

 

Използва се технология, при която тясна струя газ под налягане се насочва към кожата на човека и избутва нищожно количество кръв, която е достатъчна за кръвни тестове. Микрокапката кръв се всмуква от електронен механизъм, а процесът е съвършено безболезнен. Устройството може да взема кръв практически от произволна част на човешкото тяло.

Количеството кръв, взето чрез новата технология е достатъчно за да се тества глюкозата. Технологията може успешно да се използва, за да помогне на хората с диабет, както и в много други области на медицината.

Google вече разполага с контактни лещи, които могат да следят нивото на кръвната захар чрез изследване сълзите и другите течности на очите. Това би могло да се превърне в един успешен бизнес, понеже само в САЩ има 29 милиона души, страдащи от диабет.

 

Поради естеството на патентната система е трудно да се каже дали Google (сега Alphabet) ще вгради новата технология в мобилните устройства, но показаният на илюстрацията към патента аксесоар много прилича на голям Moto 360.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за