Google подготвя виртуална екскурзия в Гранд Каньон

0
50

Когато през 2007 г. Google стартира Street View, потребителите можеха да видят снимки само от големите американски градове. Колекцията на услугата систематично се обогатяваше с гледки от други градове, включително и от други страни. След това Google започна да снима забележителности, които вече се намираха извън пределите на градовете. А новият проект на Street View се явява колекция от изображения на Гранд Каньон.

За снимките на този обект не се използват класическите автомобили с панорамни камери, дори не и велосипеди, които се оказаха незаменими при работата в тесните улички на Рим, например. Този път панорамите се снимат от оператори, които обикалят пеша, оборудвани с камери Trekker.

Trekker приличат на футболни топки, прикрепени към специална „раница“ с цялото необходимо оборудване. Всяка „топка“ се състои от петнадесет 5-мегапикселови обектива, които правят снимка на всеки две и половина секунди. Камерите се управляват с помощта на Android-смартфони.

Гранд Каньон е уникална природна местност, която се е образувала в продължение на около 10 млн. години. Разположен е на платото Колорадо в американския щат Аризона. Това е един от най-необичайните обекти на планетата, където са открити материали от четири геоложки епохи от историята на Земята. Дължината на каньона е 446 км, на ширина той достига 29 км, а в дълбочина – 1600 м.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари