fbpx
-0.2 C
София

Google подготвя нов логотип за Gmail

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Уеб порталът Neowin съобщи, че Google работи върху нов логотип на своята пощенска услуга Gmail. Интернет гигантът вече представи предварителното изображение, което дава представа какво можем да очакваме.

Предлаганият нов логотип още не е напълно готов. В черно-бялото изображение знакът на пощенския плик е заменен с с буквата ‘M’ със закръглени ъгли. Като се има предвид, че Google интегрира в Gmail функционалности за провеждане на видеоконференции, като например Google Meet, има логика Gmail вече да не се асоциира само като платформа за електронна поща.

Да си припомним, че Google от 2013 година използва за иконка на Gmail пощенски плик с буквата М върху него.

Очакванията са в окончателната версия на новия логотип на Gmail повече да не се използва сега съществуващата цветова схема с червен и бял цвят. Вместо това ще се използва комбинация от четири цвята – син, зелен, жълт и червен, която последно време интернет гигантът активно адаптира във всички свои продукти, включително Google Assistant, Google Maps и Google Photos.

Като правило, Google променя логотипите на своите онлайн продукти, когато предстоят съществени нововъведения и интегрирането на нови функции. Това означава, че можем да очакваме съвсем скоро, заедно с новия логотип, да бъдат представени редица нови функционални възможности. Навярно Gmail ще получи нови функции и някакви неизвестни засега нововъведения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини