От две години знаем, че Google работи върху своята нова операционната система Fuchsia OS. Но интернет гигантът тайно разработва новата ОС и за Fuchsia OS почти няма информация. До днес.

Официален анонс на Fuchsia OS засега няма, но още в началото на тази година бе намерен начин за инсталиране на новата операционната система на хромбук.

Преди няколко часа програмистът Лари Ландли откри кода на приложение за операционната система Fuchsia OS с което може да се гледа видео в YouTube. В случая не е толкова важна практическата ползва от YouTube приложението. По-важното е, че Google показва, че в средата на Fuchsia OS могат да се стартират външни програми. Навярно Fuchsia OS постепенно ще измести Android, но засега няма подробности.


Очаква се, че финалната версия на Fuchsia OS ще може да стартира приложенията и игрите за Android. Това ще даде възможност миграцията от Android към Fuchsia OS да стане възможно най-безболезнено.

Очевидно, Google усилено работи върху своята нова операционната система, първите бета версии на която се очакват още през 2019 година. Интернет гигантът вече стартира YouTube TV, YouTube Premium и YouTube Music и явно иска да улесни работата с тях при следващото поколение мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари