Google подобриха търсачката си за изображения

0
44

Google внесоха промени в търсачката си за изображения с цел да я направят по-бърза и надеждна. Съвсем скоро потребителите ще могат едновременно да виждат изображения и информация за тях, докато търсят снимки, илюстрации или графики. Промените би трябвало да могат да се видят още в следващите няколко дни. Освен по-практична, търсачката би трябвало и да е по-естетически издържана.

Все още, търсенето на изображения води до резултати под формата на thumbnail изображения. Ако искаме да прочетем нещо за появилите се изображения трябва да ги доближим с курсора на мишката. След промените обаче това няма да е нужно. В резултатите ще виждаме едно голямо изображение сред други по-малки съпроводено от информация свързана с него. Тази информация ще е поместена точно под голямото изображение.

Отстрани на изображението (вижте скрийншота по-долу) ще има ключова информация като, например, заглавието на страницата, в която е поместено изображението, името на домейна и размера му. Името на домейна ще има хиперлинк към съответния домейн, като в допълнение, Google ще сложат и нов бутон за бърза връзка към страницата, в която е публикувано изображението. Разглеждането на снимки с използване на клавиатурата също ще стане по-бързо и удобно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари