fbpx
0.3 C
София

Google позволява на бизнеса да представи онлайн услугите си по време на пандемията

Най-четени

Google скоро ще позволи на предприятията да добавят допълнителни описания към своите профили и обяви в търсачката, които се показват в резултатите от търсенето в Google и Карти, за да помогнат на потенциалните клиенти по-добре да разберат какви онлайн услуги предлагат фирмите. Компанията добавя тези нови възможности за „визитната картичка“ на предприятията в платформата си и обяви още редица други функции днес, с които цели да помогне на бизнеса по-добре да представя важна за клиентите информация по време на пандемията COVID-19.

Новите дескриптори, които Google нарича „атрибути“ са кратки бележки и бутони, които се показват под информацията за дадена фирма, представена под формата на визитна картичка, когато тя е регистрирана с обява в услугите на Google и потребителите виждат при търсене на конкретна фирма или на конкретна услуга / продукт в близост до тяхното местоположение. Може би вече сте забелязали други подобни атрибути в търсачката на Google – когато например един ресторант предлага възможност за вземане на поръчката от място или доставка до дома.

Какво ново?

Сега Google въвежда атрибути, които ще позволят на фирмите да опишат за потребителите какви онлайн услуги предлагат. Това означава, че йога студио, предлагащо виртуални уроци, може да добави например атрибут „онлайн уроци“. Собствениците на фирми или техните PR агенти ще могат да добавят и атрибут „онлайн услуги“, който да показва по какъв начин те са променили дейността си или какво ново са въвели, ако допреди началото на пандемията не са предлагали онлайн продукти или услуги. За да се възползват от показването на атрибута обаче, фирмите ще трябва да преминат проверка от Google за това какво всъщност предлагат, с цел да се избегнат злоупотреби с новия етикет и подвеждане на потребителите. По-долу виждате екранна снимка от Google, от която можете да добиете представа за това как изглеждат новите онлайн атрибути.

Google също представи инструмент, наречен „Резервирай с Google“, който дава възможност на хората да резервират ресторант или хотел директно от обявата. Досега Google предлагаше тази възможност за резервация посредством своята интеграция с над 100 партньори за резервации, но сега бизнесът може да предложи тази функция чрез собствена онлайн мрежа или портал, който да осигури директна връзка между крайните клиенти и тях, с помощта на новата интеграция на Google.

Срещат се и няколко нови функции за ресторантите, които скоро ще могат да посочат предпочитани от тях доставчици на храна по домовете. Google също така дава възможност за повече фирми по целия свят да добавят връзки за директни дарения или да дадат възможност на потребителите да закупуват подаръчни ваучери и карти директно от търсачката. От технологичния гигант казват, че първоначално тази възможност ще бъде достъпна за американски компании, а в бъдеще достъпността ще бъде разширена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
"Google позволява..."
"Google позволява..."
1 година

…онзи ден забранява в тубата…..преди манипулира с търсачката…. Октопода напредва бавно и сигурно….

Нови ревюта

Подобни новини