Google показва най-важните исторически събития на XX-XXI век

0
48

Google откри историческа онлайн-изложба, посветена на най-важните събития на миналия век и първото десетилетие на XXI век. В рамките на проекта Cultural Institute компанията ни запознава с архивни видеозаписи, писма, ръкописи и снимки. Някои от документите се появяват за първи път в интернет.

„Благодарение на архивите, неразделна част от всяка експозиция, можете по един нов начин да погледнете на историческите събития и личности“ – обясняват авторите на проекта. Потребителят може да увеличава снимките, за да види и най-малките детайли, да намери информация за дадена страна, град, човек или дата. Всички събития могат да бъдат сортирани по десетилетие.

Потребителите имат достъп до огромно количество информация за Втората световна война, особено подробно са описани действията на съюзническите войски при навлизането им в Нормандия, допълнени с цветни снимки, лични писма и заповеди на адмирал Рамзи за кацане. В изложбата са представени цветни снимки от коронацията на Елизабет II през 1953 г., свидетелства на очевидци от войната във Виетнам, документите на Женевската конференция от 1954 г., информация за Апартейда, Карибската криза, революцията от 1917 г. и много други. Няколко статии са посветени на събитията от XXI век, но данните за този период не са много.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари