fbpx
-3.6 C
София

Google получи патент за роботизиран телефонен секретар за социалните мрежи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Благодарение на специален алгоритъм, новата технология анализира поведението на потребителя в социалните мрежи и е в състояние да отговаря на различните съобщения в стил, характерен за собственика на съответния акаунт. Системата е самообучаваща се и с течение на времето  роботизираният телефонен секретар постепенно започва все повече да прилича на реалния потребител.

Така например, в отговор на лицето „Дейвид“, който е написал, че сменя работата си, програмата отговаря нещо като „Здравей, Дейвид. При мен всичко е наред. През последните три години ти беше в корпорация „….“, а сега си в компания „…“. Има ли разлика? Харесва ли ти новото работно място?“

Идеята е предложена от екип на Google, който счита, че съвременният потребител притежава много акаунти в различни социални мрежи и постоянното им следене, още повече отговарянето на всички съобщения се превръща в бреме. Ето защо е взето решение за създаването на бот, който да разтовари работата на собствениците на множество акаунти в социалните мрежи.

Заявката за този патент е подадена преди около три години, през 2011 година, а патентът е получен сега. Според Google, тази технология може да се използва за опростяване на общуването чрез текстови съобщения при смартфоните, за по-лесна работа с електронната поща, блоговете и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини