Google помага на всеки да рисува добре със свое експериментално приложение

1
697

Google стартира един от своите най-интересни ИИ-експерименти: услугата AutoDraw, която в реално време анализира рисунките на потребителя и на тяхна база предлага подобни картинки, създадени от професионалисти.

AutoDraw се превърна в още един елемент от серията AI Experiments. Услугата използва машинно обучение и технология за разпознаване на изображенията и идентифициране на потенциални обекти. След това, системата ги сравнява с базови и прости изображения.

Google позиционира AutoDraw като „инструмент за рисуване за останалите от нас“. Компанията има в предвид хората, които не им се отдава рисуването.

„AutoDraw съчетава магията на машинното обучение с рисунки на талантливи художници, за да ви помогне бързо да рисувате най-различни неща“ — се казва в описанието на експеримента. Технологията вече е била включена и в друг проект на компанията, а именно Quick Draw, който анализира рисунките на потребителите и с течение на времето все по-добре ги разпознава.

Quick Draw е предназначен единствено за развлечение, но AutoDraw наистина може да бъде полезна и за тези, който не могат да рисуват. Например, изобразяването на топка и торта отнема само няколко секунди.

Разбира се, новият инструмент не е съвършен: често програмата прави странни препоръки. Но в останалите случаи, AutoDraw се възприема като нещо наистина ново и „умно“.

Експерименталният проект работи перфектно, както с настолни, така и с мобилни браузъри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари