fbpx
17.7 C
София

Google помоли за помощ Лари Пейдж и Сергей Брин са създаването на аналогична на ChatGPT технология

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин проведоха миналия месец няколко срещи с ръководството на компанията. Сундар Пичай помоли основателите интернет гиганта да кажат какво може да направи Google в отговор на изключително бързото развитие и взривното нарастване популярността на ChatGPT. Авторитетното издание The New York Times съобщи частична информация относно показаните по време на тази среща презентации. Да напомним, че наскоро корпорацията потвърди, че новият чатбот е сериозна заплаха за бизнеса на Google за търсене в Глобалната мрежа и обяви спешен Червен код.

Пейдж и Брин се оттеглиха от постовете си в корпорацията през 2019 година, като се придържаха към политика на ненамеса и се занимаваха със свои собствени проекти, като например компания за разработването на летящи автомобили. Но се налага те да се отново да се включат в работните процеси на Google и да преосмислят стратегията на интернет гиганта по повод развитието на изкуствения интелект. Основателите на Google са одобрили новите планове и предложения за добавяне на повече функции за масово използване на чатботове в търсачката на Google.

В резултат от това Google вече е започнал да работи върху над 20 ИИ проекта. Така например по време на конференцията през месец май Google трябва да представи платформата Image Generation Studio, която създава и редактира изображения, както и функцията „Зелен екран“ за създаване на различни фонове на задния план в YouTube. Освен това се работи и върху два инструмента за генериране на код: Colab + Android Studio и PaLM-Coder 2. За да успее до месец май, Google въведе ускорен процес за проверка, който получи името Green Streak. Цели екипи от специалисти буквално са подтиквани колкото се може по-бързо да проверяват и одобряват ИИ проектите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини