Google поставиха експерт от модната индустрия начело на екипа на Glass

1
13

В самия края на седмицата се създаде истинско оживление в отдела на Google занимаващ се с разработването на очилата Glass. Малко по-рано днес ви уведомихме, че Главният електроинженер на проекта Ейдриън Уонг е напуснал компанията, за да се присъедини към Oculus VR. Сега, пък, разбираме, че онлайн гигантът е избрал нов ръководител на отдела – и то с неочакван професионален произход.

Айви Рос ще застане начело на екипа на Google Glass идния понеделник. Интересното е, че Рос е известна най-вече с работата си в модната индустрия, макар че точно преди да приеме предложението на Google тя изпълняваше длъжността Главен маркетингов директор на Art.com – вероятно най-големият онлайн магазин в света продаващ картини, постери и фотографии.

Рос уведоми колегите си за напускането си тази сутрин с писмо, в което задава следния риторичен въпрос отнасящ се до Glass: „Може ли технологиите да бъдат нещо, което ни освобождава и ни държи в момента, вместо да ни отдалечава от него?“

Целта на назначението на Рос е ясна: тя трябва да направи така, че потребителите да поискат да си купят Glass. Както може би ви е известно, малко по-рано тази седмица Google съобщиха, че най-накрая пускат на американския пазар първите модели Glass за $1500. Досега така нареченото „Изследователско издание“ на продукта бе достъпно само за разработчици или други одобрени от Google групи.

Рос, която е изпълнявала позиция на изпълнителен директор в няколко големи модни компании като Calvin Klein, Coach и Gap, споделя в споменатото по-горе писмо, че работата й винаги е била „на кръстопътя между дизайна и маркетинга“.

Вероятно идеята на Google е да използват опита на Рос, за да позиционират Glass като високотехнологичен моден аксесоар и така да го направят по-привлекателен за потребителите.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари